#vadveganeräter Sjukt somrig sallad med säsongens grönsaker, hummus, hasselnötter, gojibär, grön ärthummus. #vadveganerläser Peter Singers Djurens frigörelse. ✌

Christoffer delar med sig av många bra tips i SvD på vegohak i Stockholm och har med flera av mina favoriter som Lao Wai, Systrarna Voltaire, Chutney, Ho’s, Farang och O Mamma Mia. Som vego är dessa restauranger självklara men för den som just börjat bli nyfiken är det perfekta tips och jag är övertygad om att många kommer bli förälskade om de tar sig dit!

Jag har tidigare bloggat om att äta varannan vegan, kika gärna där för mer tips och missa inte Kokyo, Vurma och Hermans! Vill du hänga med i vegovärlden har Vegokoll alltid info om de senaste restaurangerna, produkterna och händelserna, scrolla gärna baklänges för att få ett hum om vad du bör smaka på!

Pst! Nu är burgarna på Flippin vegan!

Älskade nummer 18 på Kokyo!  #vadveganeräter

DN På stan hade en trendspecial för några veckor sedan där de menade att den vegetariska maten kommer starkt (finns bara som plus på hemsidan) men då saknade jag just det, tips på var en hittar den gröna maten. Som exempel tog de upp tre ynka restauranger: Lao Wai (som varit vego i 20 år), Indian Garden (som tänkt öppna en helt vegetarisk indisk restaurang i Stockholm men blev övertalade av kunderna att servera kött vilket inte skvallrar om någon trend) och Gro som har ”minst en vegetarisk rätt” (vilket nästan alla har) och rekommenderar köttätare som vill testa vegetariskt att välja ”en rätt som innehåller lite kött eller fisk”. Den artikeln hade behövt lite extra kärlek!

Falafelsallad + hallongrotta =

Christoffer nämner att de finare krögarna nästan helt saknas bland tipsen. Jag som ätit mig igenom restaurangerna kring Stureplan de senaste två åren och har jobbluncher där minst några gånger i veckan kan bara hålla med, Farang undantaget. Pontus, Vassa Eggen, Mvseet, Miss Voon, Taverna Brillo, Sturehof, Grand Escalier, Riche, East och Konstnärsbaren kan alltid få fram något men det är sällan den maten jag beställer ens finns med på menyn, särskilt nu när jag är vegan.

En matig sallad (Pontus och Miss Voon har ofta tofu i sina) är inte i klass med deras övriga sortiment och jag förstår inte riktigt varför de inte ens försöker imponera på mig som vego? Särskilt med det fantastiska utbud som finns i form av sojakött och färska grönsaker. I fredags bad jag min lunchdejt att boka av den fina restaurangen vi tänkt gå till till förmån för den fantastiska hälsotallriken på Organic Green. Det är något speciellt med restauranger som lagar sin mat med kärlek istället för att slänga ihop en nödlösning. Gå dit istället!