Mitt skrivbord: fullt av mediebyråstilleben! Samt en (1) av mina utskrivna tweets från Lotta Lundgren.

2007 blev jag blixtförälskad i sociala medier och efter en utbildning inom Kommunikation Nya Medier har jag jobbat med sociala medier i olika roller sen 2010. Som praktikant på olika praktikplatser (som Bokus), som digital kommunikatör på ett av Sveriges största telecomföretag, som digital planner på en reklambyrå, som medierådgivare på en mediebyrå och som ansvarig för sociala medier på en insamlingsorganisation. Jag har skrivit årsstrategier, månadsrapporter, krisplaner, FAQs, scheman och mängder av svar i kommentarsfälten. Det sistnämnda är något av en specialitet då jag, till mina kollegors stora förtjusning, alltid lyckas med att formulera ett bra svar.

Utöver det har jag både privat, via mitt dåvarande företag, och vid olika tillfällen i jobbet föreläst om sociala medier (som här i Luleå och Gällivare), pratat om det i olika tidningar (exempelvis i Metro och DN, intervjuats om det i olika radioprogram (som P3 Populär vid två tillfällen), pratat om det som panelmedlem under två säsonger i P3 Browser och tipsat om det som en av programledarna i webbshowen Sweet Sunday Web Crunch. Jag har gått på alla stora konferenser i ämnet (som SIME, Webbdagarna, The Conference, MyNewsDay och Geek Girl Meetup) och bloggat hundratals tecken om mina lärdomar. Under flera somrar på raken besökte jag Sweden Social Web Camp i Blekinge tillsammans med hundratals andra som liksom jag inte kunde få nog av det här nya sättet att kommunicera.

Gänget samlat för avsnitt 3

Under åren har det blivit 70 000 tweets på Twitter, tusentals bilder fördelat på två Instagram-konton (@rockspindeln och @helenyogar) och två Flickr-konton (Helenalf och Rockspindeln) samt ett flertal bloggar som tillsammans har tusentals inlägg, ofta med guider om det senaste jag snubblat över inom sociala medier. Jag var tidig med att söka – och få – jobb, inte bara via LinkedIn utan framförallt via mina egna plattformar. Efter alla dessa år är det fortfarande det första jag gör på morgonen och det sista jag gör på kvällen – scrolla, scrolla, scrolla – innan jag pussar min pojkvän god natt. En pojkvän som jag självklart träffade via, just det, sociala medier.