Det här inlägget är ett svar på frågan som Sanna ställde i går när vi pratade i telefon. Vad gör jag på jobbet hela dagarna? Eftersom jag tidsrapporterar duktigt varje vecka är det så självklart för mig men jag delar gärna med mig även här.

Jag har bloggat om min roll som digital planner innan, visat lite hur det ser ut på kontoret och bjudit på några ögonblicksbilder inklusive en dubbelregnbåge men vi kan gotta ner oss lite till!

Ett stenkast från Östermalmstorg, om man kastar stenen ner för Nybrogatan mot Dramaten, ligger NPP reklambyrå. Byrån har anor från 1970 då den startade i Örebro och det är där den är som allra störst men vi har även kontor i Uppsala och Västerås.

Min roll är delvis tågluffare eftersom jag hoppar in där det behövs och det tycker jag är väldigt roligt! Jag försöker representera alla kontoren i sociala medier, hålla kollegorna uppdaterade internt om senaste nytt via Yammer och skissar på nyhetsbrev, blogg och annat roligt. Jag bjuds in till kundmöten, rådfrågas inför kampanjer och skissar på strategier, planerar Facebook-sidor och håller workshops.

Just nu jobbar jag mycket med Facebook vilket är väldigt spännande eftersom företagen skiljer sig åt och har så olika behov, syften och mål. Jag gör research, omvärldsbevakar och kollar vad deras konkurrenter hittar på. Mina kunder jobbar med fastigheter, konsulter, gymnasium, djurfoder… Allt möjligt!

På måndag är jag i Örebro med arbetsgruppen där för en presentation av en kampanj som vi klurat på ett tag (och som kommer bli jätterolig att göra!), på onsdag ska jag till Linköping för ett kundmöte med en väldigt trevlig kund som ska få inspiration om allt roligt man kan göra med sociala medier och på torsdag ska jag troligtvis ha en workshop med ett liknande upplägg för en kund i Västerås.

Givetvis går det bra att följa vad jag gör på dagarna via jobbets Facebook, Twitter och Instagram, alla bilderna ovan är från NPPs konto. Sök gärna på #nppreklam på Instagram för att få fram bilder från mina kollegor! Nedan bjussar jag på en Spotifylista som vi satte ihop förra fredagen, riktigt bra om jag får säga det själv!

Hojta om du vill att jag bloggar mer om mitt jobb i fortsättningen!