The Conference

I tisdags kväll, medan Allsången var i full gång på Skansen, sa jag hejdå till Stockholm och hej till Skåne för att besöka The Conference, eller #theconf som den kallas på Twitter.

The Conference

Som av en slump landade jag i lagom tid till Orups konsert på Stortorget, vilken lycka, och Malmöfestivalen var i full gång med musik, människor och maträtter man aldrig annars äter. Härligt!

The Conference

Poliser gillar munkar

På onsdagmorgonen begav vi oss tidigt till Slagthuset för att få ut våra badges efter att ha ätit frukost på Solde. Konferensen, som delvis var en okonferens, var uppdelad i tre delar: Who’s next?, Man & Machine och Creation.

The Conference

Så här med facit i hand är jag otroligt imponerad av Media Evolution! Riktigt schysst upplägg med sessions, inspirerande talare, god mat och trevliga konferensdeltagare – dessutom mitt under festivalen så det var fullt ös på stan också. Väldigt lyckat!

The Conference

The Conference

Kul att återse flera ansikten från SSWC och kanske framförallt Martin (med fina hängslen!), Sara och Magnus Thure från Media Evolution, som till vardags ivrigt beundrar bygget av Media Evolution City tvärs över hamnen från MINC där de jobbar (och där Popdevelop också sitter).

The Conference

Jag fick den bästa rundvandringen någonsin av Magnus Thure, som inte gett upp hoppet om att jag en dag ska flytta till Malmö och börja jobba där.

The Conference

Fredrik, Emilia, Miriam, Nina, Joel, Jenny, Anna, Christin, Emil, Tomas, Kristin, Kajsa, Pär… Det var en hel del ansikten att hälsa på!

The Conference

Fredrik tog kort på mig och jag på honom.

The Conference

Hampus, som hade glasögona på sig för att se äldre ut, tipsade oss om de sessions som han skulle moderera, om framtidens design med Rahul Sen och om socialt tevetittande med Juan Melano, riktigt bra båda två!

The Conference

Det var delvis gemensamma sessions för de över 600 deltagare som var där och sen uppbrutna sessions, två och två innan och efter lunch, ett bra upplägg. Som Emanuel skriver så händer det ju rätt mycket skoj mellan föreläsningarna också, bland annat så kunde man få bli avbildad som 3D-figur!

The Conference

The Conference

Roligast var när vi stod och beundrade de små skåpen som gör 3D-figurerna och Tomas utbrister ”Känns det inte lite som Mad Men?” varpå jag undrade om han skämtade. Madmenreferenser i all ära, verkligen, men inte just i de där lådorna! Förlåt, Mad Max menade jag, sa han och skrattade. En marginal skillnad!

The Conference

The Conference

Johan bad sen Tomas berätta något om honom själv som ”inte alla redan vet”, det var ett trevligt samtal som flöt in på det session vi precis varit på om att koppla ner med Susan Maushart. Kanske det session som fick oss att tänka till mest, särskilt i kombination med Dave Aspreys totala motsats!

The Conference

Klicka på länkarna för att se de sessions jag gillade allra mest!

The Conference

Paola Antonelli inledde konferensen med ett helt gäng inspirerande utställningar från hennes arbetsplats MoMa, Amber Case och hennes session om cyborger fick alla att flattra av glädje och Kevin Lee bjöd på spännande statistik om kinesiska ungdomar – så intressant att höra om deras kreativa sätt att kommunicera med varandra! Det är mycket att ta in men väl värt det!

The Conference

Lunch! Här med 2/3 av Binary Peak som precis har släppt VinylLove till iPhone tillsammans med ColorMonkey.

The Conference

Riktigt inspirerad blev jag av Luke Williams, författare till boken Disrupt, som uppmanade till att göra saker som ingen annan gjort innan – att produkter inte alltid behöver lösa ett problem, de kanske fyller ett behov ändå om man vågar testa och vara först.

The Conference

Mest tagen blev jag helt klart av Riyaad och hans avslutande keynote om Al Jazeera. Bilderna och berättelserna var klart kännbara och samtidigt så otroligt vackra och inspirerande. Du hittar alla klipp från konferensen på Media Evolutions hemsida! Björn, Petter och de andra har gjort ett grymt jobb, ännu en gång!

Finast var på onsdagkvällen när Emilia sjöng på Debasers popquiz. Så vackert! Emanuel dök plötsligt upp i Bambuser-chatten när jag filmade så jag försökte kommunicera med honom genom olika gester utan att störa musiken, det är därför jag gör tummen upp flera gånger och nickar med kameran.

Gladast blev jag när Magnus Thure och jag pratade om att jag inte dricker alkohol och han föreslog att jag skulle vara cover model till MEC och sitta i deras berså med ett glas saft och bli plåtad i en fin klänning. Vi skakade hand på det och jag skvallrade genast om det för hans kollega Sara så att vi är två som kommer ihåg det.

The Conference

The Conference

På tal om klänningar så köpte jag just en sådan på Tjalla Malla efter att konferensen var slut, den svarta. Den ska jag ha på mig på lördag när det blir middag och drinkar med en fin vän, ser fram emot det!

Pst! Mina bilder från The Conference och Malmöfestivalen ligger uppe på Flickr! Kommentera gärna!