Fryst snickerstårta från matmagasinet Vego

Green Day och fryst snickerstårta. #vadveganeräter

Sällan har väl en tårta blivit så omtalad som den här frysta snickerstårtan! Inte sedan förra numret av mattidningen Vego kom ut i alla fall! Vem minns inte den finfina gräddtårtan med lemon curd? Mums!

Mitt bästa tips är att börja prenumerera på Vego, de lyckas verkligen inspirera i köket och sätter vegohjärtan i brand. Tänkte dela med mig av deras receptet på fryst snickerstårta!

Chokladjordnötssåsen som gift sig med den vispade grädden lägger sig tillrätta på en bädd av digestivekex. #vadveganeräter

Digestivebotten

300 g digestivekex
150 g mjölkfritt smör

Jordnötsmousse

100 g mörk choklad
1/2 dl växtbaserad mjölk
1/2 dl kakao
1 dl jordnötssmör
1 dl ljus sirap
1 nypa flingsalt
2 1/2 dl vispgrädde (Alpro)

Dekoration

1 dl salta jordnötter
Chokladsås

Digestivebotten

Mixa digestivekexen till smulor i en matberedare. Smält smöret. Blanda kexsmulor med smör och tryck ut i en pajform eller springform. Ställ in formen i frysen så länge.

Gräddmums!

Jordnötsmousse

Hacka chokladen fint och blanda med mjölk, kakao, jordnötssmör, sirap och salt i en kastrull. Smält ihop allt på svag värme tills du har en slät och blank kräm. Häll över i en skål och låt svalna något.

Vispa grädden fast och fluffig. Vänd ner chokladsmeten i grädden med hjälp av en slickepott. Fyll digestivebotten med jordnötsmoussen och ställ in i frysen i ca 3 timmar.

Färdig! (Den ska stå tre timmar i frysen.) #vadveganeräter

Ta ut tårtan 30 minuter innan servering och ringla över chokladsås samt strö över grovt hackade jordnötter. Njut!