Rösta rosa!

Jag har aldrig varit så övertygad, så förväntansfull, så hoppfull inför ett val som jag är just precis nu! En månad kvar innan vi byter regering och FI kommer in, det känns alldeles underbart! För varje dag som går, för varje rad jag läser om Feministiskt Initiativ, noterar jag hur jag nickar och håller med om allt de vill åstadkomma. Jag vill precis samma saker.

En månad kvar till valet! #röstarosa

Är du också säker, ganska säker, nyfiken eller bara håller med om att det är självklart att jämställdhet är ett ämne som ska högre upp på den politiska dagordningen vore det fantastiskt fint om du, liksom jag har gjort, anmäler dig till att hjälpa till med valsedlarna. FI behöver nämligen hjälp eftersom deras valsedlar inte automagiskt kommer ligga i vallokalerna på valdagen om vi inte placerar dem där!

Gå in på fivalsedlar.se och skapa ett konto! Du kommer få frågor om vad du kan tänkas vilja hjälpa till med när du har loggat in (om inte, testa vid ett senare tillfälle) och givetvis kan du avstå från det du inte vill göra eller inte har tid med. Om du inte hittar FIs valsedel på valdagen i just din vallokal kan du skriva namnet på en tom valsedel. Använd inga förkortningar för då räknas inte rösten! Läs mer om hur du röstar på FI här!

#minröstförminkarna Varje höst dödas 1 miljon minkar i det här landet, något som 8 av 10 svenskar vill förbjuda. 2006 röstade Alliansen ner ett förslag som skulle ha gjort det olagligt att hålla minkar i burar. 8 miljoner minkar har lidit för det de senas

FI en inte ett enfrågesparti. Att det pratas så mycket om jämställdhet är för att deras politik i grunden bygger på det, att alla ska ha samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter inom alla områden i livet. Det går att applicera på alla ämnen i livet, som skola, djurrätt, försvar, mansrollen, arbete och sjukvård. Läs mer om deras politik om du inte redan är övertygad! Har du några frågor så ställ dem direkt till politikerna i sociala medier!

Poängen med att ha ett initiativ som brinner för frågor som i vanliga fall inte får ta så stor plats är att alla andra politiker måste ta ställning, måste läsa på, måste sätta sig in i de frågor som FI lyfter. Det märker vi redan nu. Alla politiker pratar om feminism, om jämställdhet. Och FI sitter inte ens i riksdagen! Än. Den feministiska våren blir snart, om prick en månad, till den feministiska hösten. Den 14 september smäller det. Vi firar då!

Tack till Cattis för att jag fick låna den fina bilden på Gudrun!