Så nyfiken på att testa denna! #vadveganeräter

Jag såg en kvinna framför oss i kön på ICA i dag som köpte 4 liter mjölk. Det kniper till lite i hjärtat när jag påminns om att vi tar kons mjölk för givet, att vi fått för oss att våra barn under så många år skulle behöva det kalven behöver under sin första tid i livet, att vuxna människor konsumerar sådana mängder mjölk som djurens barn ska ha för att späda ut sitt kaffe med. Lyckad marknadsföring!

Kossans kropp är anpassad efter människans efterfrågan och när den efter fyra-fem år inte orkar hålla produktionen på topp längre för att vara ekonomisk lönsam skickar bonden henne till slakt. Kalven får ingen mjölk, hens mamma blir till köttfärs, människan får sin café au lait.

Därför blir jag extra glad när jag ser andra som har tänkt ett steg längre. Renée Voltaire är vegan sen 5 månader tillbaka efter att ha testat på det i en vecka och sen inte velat sluta för att det är så fantastiskt att upptäcka ny mat. På hennes hemsida finns det tips på hur enkelt det är att göra egen nötmjölk, det borde fler testa! Hon har även släppt glass gjord på mandelmjölk (vanilj och choklad) och två sorters sorbet (citron och mango) och de är så snyggt veganmärkta! Uppdatering: högsta betyg till Renée!

Hurra för @reneevoltaire's krämiga mandelglass med chokladsmak! Högsta betyg! ✌️ #vadveganeräter

Jag testade Go Coconuts chokladglass häromdagen men tyckte tyvärr att den var lite isig. Det kan ha varit ett undantag och jag testar gärna en annan bunke senare i sommar. Förpackningen är helt fantastisk och det är så smart med bara tre ingredienser (kokosmjölk, agavesirap och kakao).

I går fick jag tips om Booja-Boojas chokladglass som finns på Goodstore, i morgon vill jag gå förbi StickiNicki nu när de har citron- och lakritssorbet inne och sen vill jag även tipsa om 18 smaker om du av någon anledning har missat den guldklimpen! Sorbet är nästan alltid mjölk- och äggfri men fråga för säkerhets skull! Missa inte heller den veganska glassboken Glass åt alla om du vill göra egen glass!