Det har varit ett väldigt händelserikt år såhär i backspegeln!

Jag blev vegan efter ett och ett halvt år som varannan vegan. Det är mitt absolut bästa beslut och ett jag ser som väldigt långsiktigt. Det finns absolut inga ursäkter för att ta någons liv när det finns så otroligt mycket gott att äta helt utan djurdelar.

Min syster gjorde mig till moster i februari och det är fantastiskt att se hur glad Alexandra är jämt! Vilken lyx att ha dem så nära! Maria gjorde mig också stolt när hon levererade en minst lika smart flicka några månader senare. Plötsligt förstår jag hur det är möjligt att leva vidare när de jag älskat så länge så småningom kommer dö. Kärleken fylls på.

På tal om kärlek! Trots hårt motstånd blev jag flickvän i år. Jag är helt övertygad om att han och endast han kunde lyckas med det. Jag märker hur jag fortfarande är färgad av tidigare relationer men jag jobbar på att skaka av mig det. Han är inte som dem, helt tvärtom. Han är den bästa person jag någonsin lärt känna.

Under året har jag farit på biblioteksturné för att låna böcker om feminism och djurrätt på stans alla vackra bibliotek. I år har det temat uppdaterats till klassiker med fokus på kvinnliga författare. Böcker har alltid gjort mig lycklig men kanske lite extra under 2013. Och jag har nog inte läst en enda pocket, det är rekord!

Jag testade Airbnb i New York och tyckte det var så smidigt att jag gjorde om det i Paris. Åh, vad jag älskar att resa! Och min förälskelse till det stora äpplet är livslång, det känns varje gång jag landar på Newark. Hoppas verkligen kunna återvända i år!

Efter att ha besökt Ängavallen regelbundet i några år var jag där hela tre gånger under våren och sommaren, lika lycklig varje gång över upplevelsen och bemötandet. Jag kan verkligen rekommendera att besöka kor och grisar och andra djur som vi slentrianmässigt fått lära oss att äta. De är fantastiska, smarta, uppmärksamma, nyfikna, busiga, lekfulla, omtänksamma, tillgivna, sällskapliga och alldeles underbara. Glöm inte det när du ska handla mat, även om det är enklast så.

Ett eget inlägg om årets bästa låtar dyker upp inom kort!