En tapper ros på balkongen.

I början av sommaren fanns det riktigt bra priser på flygbiljetter så jag spontanköpte en till Paris och letade sen runt efter en passande lägenhet på Airbnb. Jag fann en perfekt precis nedanför Sacre Coeur med världens finaste utsikt över taken! Det här är andra gången jag testar det och det är något väldigt speciellt med att bo i lägenhet istället för på hotell!

Tog en tur upp till grannen.

Eftersom vi ändå var grannar började jag min vistelse med en promenad upp till stans kanske finaste kyrka och slog mig ner med den bit mat jag hittat på vägen.

Lunchutsikten!

Tyvärr bestod den endast av en frigolitlåda med osaltade pommes frites eftersom jag glömt de livsnödvändiga tips jag skrivit ut hemma i lägenheten. Om du planerar att göra en resa skulle jag rekommendera att ha några restaurangtips på fickan för det var ingen dans att hitta något veganskt. De ställen jag väl besökte hade dock utmärkt mat!

Promenad längs Seine.

Jag har inga som helst planer med resan, utöver några små delmål som fick sätta agendan, utan strövade mest omkring med en bok i väskan som sällskap.

Väldigt känt museum.

När jag var i Paris 2008 såg jag i princip det som ska ses så även om jag gick förbi Louvren eller Eiffeltornet behövde jag inte köa för att uppleva det igen vilket var väldigt skönt. Jag bara fortsatte strosa!

Bra trädgård att ligga och läsa i.

Jardin de Tuileries.

Lycka är att hitta en second hand-butik där allt kostar mellan 5-25 euro. Ping @sara_berg!

Av en slump, som det ska vara, sprang jag på en second hand-butik på väg hem och provade mig igenom deras utbud medan ägaren och hans udda sällskap satt och drack champagne och pratade om livet. Fick med mig tre plagg hem, glad över att det inte var fler eftersom jag bara hade med mig en ryggsäck för den korta vistelsen.

Frukostutsikten bestod av en kärleksvägg, baguette med smoothie och första kapitlen i Blindbock.

Dag två var jag bättre förberedd, hade koll på var jag kunde få une baguette, s’il vous plait och en fruktsmoothie till frukost och läste sen andmäktigt de två första kapitlen i Arne Dahls Blindbock med väggen ovan som kuliss. Karln är ett geni, jag vet inte varför jag förvånas av det om och om igen.

Vi var ett gäng vid Notre Dame.

Notre Dame.

Killen i godisståndet satt och rökte.

Pretty in pink!

Kebab- och tofuspett på Loving hut, mitt första riktiga mål mat i den här stan. Obeskrivligt gott! #vadveganeräter i Paris.

När jag hittat till Loving hut var jag rent ut sagt överlycklig eftersom allt tar lite längre tid än en tror i den stora staden. Kebab- och tofuspettet med nudlar och grönsaker var väl värt ett besök!

Sorbet på Berthillon, riktigt smarrigt!

Likaså sorbetglassen hos Berthillon!

Skate utanför Palaias de Tokyo.

Skejtare utanför Palais de Tokyo.

En väldigt känd byggnad.

Eiffeltornet precis vid Almatunneln där prinsessan Diana blev ihjälkörd. Jag blev väldigt påverkad av det av någon anledning, kanske för att jag stunden innan jag upptäckte var jag var tänkte på att de körde som idioter precis där.

Älskar att vakna till den här utsikten. Väldigt Karlsson på taket!

Middagen åt jag på Tien Hiang, rekommenderas också! Tänk på att dubbelkolla öppettider var du än ska äta så att du inte åker tvärs över stan förgäves! Kvällen bjöd på en fantastisk solnedgång som jag sneglade på samtidigt som jag skypade.

Gilda. Troligtvis den bästa second hand-butiken i Marais? 51 Rue de Temple!

Den tredje dan bestämde jag mig för att skippa Versailles och åka direkt till Marais istället! Väl där hittade jag en alldeles utmärkt second hand som heter Gilda Vintage Quality, gå dit är mitt tips, även om det inte är i billigaste laget! Ryggsäcken fick påfyllning även efter det besöket.

En väldigt känd byggnad.

Centre Pompidou.

East side burgers bjöd på tofuburgare och fantastiska pommes frites. #vadveganeräter i Paris.

Fick tips om East Side Burgers från Niclas på Instagram vilket tacksamt togs emot!

Det fantastiska taket inne på Lafayette...

Sen stack jag till Lafayette och blev allt lite impad igen av det vackra taket.

Så löjligt lycklig i Sonia Rykiel! Vågar nästan aldrig prova de dyra klänningarna men den här var på "rea"!

Jag provade en klänning från Sonia Rykiel som nästan fick följa med hem, den var ju på rea! Annars var det underklädesutbudet som verkligen imponerade, Agent Provocateur och Princesse Tam Tam tillhör favoriterna.

Eau revoir, älskade tak!

Sista dagen regnade det så jag plockade ihop mina saker, köpte med mig en baguette och sa tack och hej för den här gången! Även om Paris är kärlekens stad så fanns det mer av den varan hemma i form av hemlagad middag och mys. Borta bra men hemma bäst!