SVTs veganska teveprogram

Min vän Björn sprang på någon från SVT i våras och luskade ut att deras utlovade vegoprogram skulle frontas av två tjejer. Mer visste han inte, då. Nu vet vi att de som håller i SVTs livsviktiga satsning heter Karoline och Eleonore.

Jag följer faktiskt Karoline på Instagram men vet inte alls hur hon är som person, mer än att hon bloggar på Femina, har skrivit en kokbok och postar så kallade Instagram-vänliga bilder.

Karoline skriver att hon blev tillfrågad innan jul, alltså innan stormen i sociala medier drog förbi i mars, ungefär samtidigt som min debattartikel på SVT Opinion vädjade om ett program för vegohjärtan och övriga. Så märkligt att låta stormen bedra för att sen få det att verka som att våra reaktioner hade något med planeringen av programmet att göra?

Blir det Vegorätt?

Ida frågade vad jag tyckte om valet av programledare och sanningen är ju att jag inte vet förrän jag har sett alla program. Däremot hoppas jag verkligen att de visar upp bredden av veganer och vegansk mat, tipsar om smultronställen i olika svenska städer, visar hur vanligt det är med vegansk mat i exempelvis Berlin och LA samt lyfter veganska profiler som gör mycket för djuren. Vi får se!

Det är i vilket fall som helst overkligt bra att programmet blir veganskt sånär som på honung och bipollen vilket var det största frågetecknet. I januari dyker de upp i rutan! Kanske heter programmet då Vegorätt.