"A global shift towards a #vegan diet is vital to save the world from hunger, fuel poverty and the worst impacts of climate change, a UN report said today."

Nyp mig, jag drömmer! Efter 20 år av väntan, som det känns, har det äntligen blivit dags! Debattartikeln jag skrev på SVT Opinion innan jul är bara en i mängden av artiklar, inlägg och insändare under åren som lyft denna önskan och nu har den slagit in! Jonas från Köttfri måndag skrev i onsdags att Det lagas för mycket kött i tv, SVT och dagen efter skapade Mimmi Tankred eventet SVT ge oss ett helt vegetariskt matprogram! på Facebook som i skrivande stund har över 6000 deltagare. När jag pratade med SVT i fredags kväll trodde jag aldrig i mitt liv att de skulle ta ett beslut så här fort.

Hurra!

Förväntningarna är skyhögt satta och än så länge är ingenting spikat. Det vore ju toppen med ett helt veganskt program för oss som har svårt att se vilka argument det finns för att äta mjölk- och äggprodukter (särskilt efter att ha läst senaste numret av Djurens rätt om livet som höna i bur) och är det något jag har lärt mig av detta så är det att önskningar kan slå in.

High five till alla vegohjärtan som fick det att hända!