Människors bild av veganer är så oerhört smal och det skyller jag inte på någon förutom media. Fortfarande är den extremt förknippad med slutet av 90-talet och de som släpper ut minkar. De veganerna kommer finnas så länge vi har en industri som bygger på lidande. Många av de som inte äter kött i dag slutade med det under den perioden. Men nu är det dags att visa upp bredden.

När SVT sänder Under pälsen så intervjua en av personerna i filmen om vad hen äter. Fråga Peter Sunde hur han hade det i fängelset när han inte fick veganmat på fem månader och gick ner 16 kilo. Träffa upp de som jobbar på alla trevliga fik i Malmö och som serverar ekologiska underverk på sina teakbord. Låt oss lära känna tjejen som äter raw food och lägger ut fantastiska bilder på Instagram. Be Lars Frölander om tips på bästa smoothien. Låt Bea Szenfelt skapa en rätt i papper som ni sen förverkligar. Se en konsert på Way Out West och stoppa något i magen. Diskutera musikens betydelse med Dennis Lyxzén, Jenny Wilson, Promoe, Patrik Arve osv.

Medverka i Västeråsbaserade podden Veganprat. Följ arbetet med att få igång Umeås första veganska pizzeria. Avsluta ett åk på Liseberg med att besöka The Green Room vars buffé fick mig att börja gråta av lycka. Hör hur Karolina Tegelaar outröttligt jobbar för att få till den perfekta veganska tårtbottnen till sin efterlängtade kakbok. Besök några av de fantastiska svenska företag Sverige som kommer rädda världen. Bjud in redaktionerna till Sveriges tre veganska tidningar. Tipsa om det bästa restaurangerna runt om i landet. Res jorden runt för att ge perspektiv.

Inspirera, sprid kunskap och beskåda resultatet. Bilden har breddats.

Engagera dig här!