På fredag när vi kommer till New York är det nationella donut-dagen i USA. Det innebär med andra ord att vi kommer bege oss direkt till Dun-Well Doughnuts för att köpa på oss en hel kartong med munkar som vi ändå inte kommer orka äta upp. Längtar!

Jag är inte mycket för att fira dessa hittepå-dagar men i måndags när det var Mjölkens dag kunde jag inte låta bli!

Mjölkprodukter

Jag länkade exempelvis till mitt inlägg Istället för mjölk – en händig guide där det finns tips på vad du byter ut mot vad och twittrade om Mjölken.se vars hemsida är en lätt överskådlig guide till den svenska mjölkindustrin.

Skelettmuffins

Jag passade även på att lyfta serien Mjölk – så funkar det! av Skelettmuffins som förklarar allt så bra. Det här var dessutom samma dag som Way Oat West släppte nyheten att de inte kommer servera komjölk i år utan gör dryck direkt av havren istället. Genier! Göteborgarna rasade men jag tycker att det är så spännande att de utvecklar samarbetet med Oatly. Fler företag borde lära av dem!

LRF Mjölk på Twitter

Avslutningsvis vill jag uppmärksamma de här notiserna som dök upp redan innan jag började twittra om #svenskmjölk och #mjölkensdag. Låt dig inte luras av att profilbilden ser tysk ut, LRF Mjölk representerar den svenska mjölkbranschen och har en sociala medier-strategi som säger att de bör kategorisera veganer och djurrättare på Twitter. På hemsidan står det:

”LRF Mjölk ska påverka villkoren för mjölk- och mejeriföretag, skydda mjölkens position som omtyckt livsmedel och vara knutpunkten för branschens samverkan. Det är i korthet uppdraget från ägarna – mejerier, husdjursföreningar och mjölkföretag.”

Luktar det inte sur gammal mjölk?