Mjölkprodukter

Istället för komjölk kan du dricka cashewmjölk, kokosmjölk, havremjölk, sojamjölk, mandelmjölk, rismjölk eller hasselnötsmjölk. Tänk på att välja ett osötat alternativ om du ska baka eller använda den i maten! Veganska ostar finns i mängder, testa gärna Jeezly till att börja med, den är mild som en hushållsost!

Lagar du mat passar Oatlys matlagningsgrädde perfekt och till frukosten kan du servera yoghurt som smakar banan, citron och lime, blåbär, svartvinbär och vanilj, körsbär eller jordgubb och rabarber. Kika runt i mejerikylen så hittar du!

Den luftigaste grädden till tårtor eller pannkakor får du från Alpro och missa inte heller Oatlys supersuccé, creme fraiche gjord på havre. Perfekt att göra en kall sås av med lite citron, vitlök och kryddor.

Skriv ut eller ha med dig de här tipsen till affären om du vill äta mer djurvänligare produkter!