Veganska maränger

Du kommer inte tro det här receptet (om du är vegan så har djungeltrumman redan avslöjat det) men jag lovar att de inte smakar kikärtsspad!

Veganska maränger

1 paket kikärtor (ex Garant, Zeta, Go green)
1,5 dl socker
1/2 tsk citronsaft
1/2 tsk vaniljsocker

Gör såhär:

Vispa upp vatten från ett paket kikärtor tills bara skum återstår. Blanda ner socker, citron och vaniljsocker. Vispa sedan en längre stund tills det ser ut som vispad äggvita och bunken går att vända uppåner.

Klicka ut lagom stora maränger på en plåt, sen skjuts in i ugnen som är 100 grader varm och grädda runt 1,5 timme. Stäng sedan av ugnen och låt marängerna vara kvar tills både ugn och plåt har kallnat helt, det tar ungefär 2 timmar.

Servera med förslagsvis glass, bananer, växtbaserad grädde och chokladsås!

Såg du förresten Johans Chokladcuppies med passionsfruktmousse?