Hänger helst här av alla ställen i världen. Med det här gänget.

Bli inte förvånad när du läser om våld mot de djur du äter. Villkoret för att vi kan ha djur som mat är just våld.

Av någon anledning ser vi sagornas bönder framför oss när vi pratar om djurindustrin istället för affärsmännen och kvinnorna. De jobbar visserligen med djur men ställer lika höga krav på att djuren ska vara lönsamma som på vilken produkt som helst. Omsorg står därför inte med i bondens affärsstrategi och djurskyddet tolkas därefter för att vara så effektivt som möjligt.

Människan har en fantastisk förmåga att vänja sig vid allt. Handlar det om att slå ett nyfött barns bakhuvud i betongen så vänjer hon sig vid det. Hon kanske till och med försvarar det inför andra. Att det är mest lönsamt så. Står det inte uttryckligen skrivet i djurskyddslagen att hon måste avbloda grisbarnet för att vara helt säker på att det har dött så gör hon det inte.

Att helt tömma ihjälslagna kultingar på blod för att försäkra sig om att de faktiskt dör är ingen skyldighet för uppfödare i dag. För att få till en sådan praxis skulle kraven behöva ändras menar Ingemar Olsson, ordförande i Sveriges Grisföretagare.

– Då måste man ändra i djurskyddslagen, då måste den skrivas om, säger han till SVT.

Är du inte glad över att du slipper ta den typen av beslut på ditt jobb? Att du kan betala någon annan för att göra det åt dig. Bli inte förvånad när du läser om våld mot de djur du äter.