En film som Djurrättsalliansen satt ihop under några fasansfulla nattbesök visar nytagna bilder på missbildade grisar med sönderbitna öron som badar i sitt eget bajs och leker med en klöv som de fått tag på. Ja du läste rätt, en klöv. Grisens fot. För att komma i julstämning bör du helst blunda efter att ha tryckt på play men om du lyssnar noga så tror jag att du hör hur de ropar på hjälp? Läs mer på Ett liv som gris!

Som jag ser det finns det två alternativ!

Alternativ 1. Fortsätt att blunda och betala för djurens lidande. Vi har en bra djurskyddslag i Sverige så det här ska inte få förekomma! Att lagen sen innebär att det i princip inte görs några oanmälda besök är helt enkelt för att det kan bli socialt obekvämt för bonden om han inte får tre dagar på sig innan inspektionen görs. Så det Djurrättsalliansen gör är egentligen lite ofint? Vad säger Ribbing? Bonden har ju inte haft tid att plocka undan de döda grisarna än!

Alternativ 2. Ät inte djurens lidande.

Under tiden du funderar väntar jag svar från Jordbruksverket angående hur många svenska kor som går till slakt dräktiga varje år efter att ha läst om en kviga som fött en kalv i kön till slakten. Det är inte första gången jag hör talas om det. Och inte är det den sista.

Istället för skinka, prinskorv och köttbullar som de här djuren blir till efter allt lidande föreslår jag att du istället väljer tzay, julsk*nka och revbensspjäll. Pinto har även satt ihop en lista över veganska julbord runt om i Sverige. Det finns med andra ord ingen vettig anledning att inte byta ut djuren på bordet i år eller kan du komma på någon? Gärna en som inte börjar med ordet ”jag”.