Jag ska nu ge mig på konststycket att få jobb via sociala medier en gång till och hoppas att du vill hjälpa mig med att sprida det här inlägget? Önska mig lycka till för nu kör vi!

Varför?

Trivs jag inte på jobbet? Jo! Kruxet är att den reklambyrå jag jobbar på främst har B2B-kunder så ekvationen med min roll som sociala medier nörd och digital planner vs byråns kunder och önskemål går inte riktigt ihop. Plussa på det ekonomiska lägets svallvågor så är jag ute på rätt djupt vatten och nu uppsagd med omedelbar verkan. Trist, javisst, men jag är övertygad om att det kommer lösa sig även om jag kommer sakna mina kollegor något enormt!

Vem?

Mitt namn är Helen Alfvegren och jag som är straight edge och inte beroende av något i vanliga fall föll rätt hårt för sociala medier när de presenterades för mig hösten 2008. Efter en tvåårig KY-utbildning inom kommunikation och marknadsföring fick jag jobb på Tele2 förra sommaren för att jobba med just det och sökte mig sen vidare till en byrå för att få mer variation och snabbare beslut.

Jag är hängiven vegetarian sen 13 år tillbaka, brinner för lika villkor mellan män och kvinnor, hyr mina filmer från videokillen med det härliga leendet och svär som en borstbindare när jag sett för mycket på The Wire. Skira spetsklänningar, feta beats och chokladbakelser är det som får mig att må som allra bäst.

Vad?

Jag vill jobba med sociala medier för jag brinner verkligen för det och helst på en byrå. Strategier, applikationer, föreläsningar, workshops, utbildningar och projektledning är saker jag går igång på och gärna tillsammans med företag som vågar och vill satsa. Jag är otroligt nyfiken av mig och trivs bäst med att jobba med olika kunder för att få chansen att kommunicera med olika typer av målgrupper. För mig är relationer summan av kardemumman.

I arbetsgruppen tar jag fram research och strategi och får komma med förslag och idéer till kampanjer och tävlingar. Jag är en hejare på Facebook guidelines och det jag inte hinner med att lära mig på jobbet ser jag till att kolla upp på fritiden. I snitt gillar svenskar 12 företag på Facebook – typisk sån statistik jag kan utantill eftersom jag ständigt håller mig uppdaterad. Själv följer jag 440 stycken för att lära mig hur de jobbar med kampanjer, uppdateringar och annonser. Jag bloggar, youtubar, bambusrar, instagrammar, twittrar, linkedinar osv främst för att jag tycker att det är roligt men jag har även nytta av det i jobbet. Roligast är när jag kan lösa ett problem på jobbet för att jag har stött på det tidigare privat och snabbt kan få fram ett svar.

Mer om min nuvarande tjänst:

Var?

Jag trivs verkligen med att åka tåg men jag är bosatt i Stockholm och kommer inte flytta den närmaste tiden. Här har jag även merparten av mina vänner men du hittar mig även på:

När?

Från 1 januari står jag till förfogande! Kontakta mig: rockspindeln (a) gmail.com eller ring 070-4603736. Hörs!