Kao’s, Möllan

Den nyöppnade ekologiska och veganska restaurangen Kao’s på Spångatan, några kliv från Bergsgatan, kommer täcka upp det behov jag känt sen Astrid & Aporna försvann. Det var svårt att välja från menyn men jag testade burgaren med rotfruktsstripsen och är väldigt nöjd med det! Priserna är bra, den här dyrast med sina 85 kr, och jag vill snart tillbaka för att testa deras risotto och crêpes.

I närheten av Kao’s ligger Malmö Chokladfabrik där det går bra att få sig en glassdrink för 35 kr!

Indian Curry Hut, Möllan

Det här är garanterat Malmös bästa indier, jag blir hungrig bara jag tänker på maten! Beställ in grytor med spenat, linser, kokos, ost och så naan till det, gärna med vitlök. De har 12 olika vegetariska rätter och jag rekommenderar varmt Palok Ponir, Ponir Butter Masala och Dal Sak. Glöm inte att be om matlåda, det passar fint som lunch dagen efter och det kommer bli mat över!

Tvärs över gatan ligger Tempo där det går fint att ta sig en röd drink eller två.

Green Mango, Möllan

Om du passerar Möllevångstorget är det inte långt till Green Mango där det serveras Malmös bästa tofu. Alla rätter på menyn går att få med det alternativet men jag kan inte komma på något godare än Pad Thai. Beställ in en extra skål cashewnötter vid behov!

Missa inte att handla frukt och blommor på torget efteråt!

Kafe Agnez, Gamla Väster

Kafé Agnez har den mysigaste innergården av alla jag besökt i Malmö och fikat som serveras är ekologiskt, veganskt och rättvisemärkt. De har dagens soppa, mackor och godbitar i disken, jag högg in på en Agnez Spezial med rostade grönsaker och hommus.

I slottsparken på andra sidan gatan är det härligt att promenera, titta in i Malmö museum (som är en av de vackraste byggnaderna jag vet) eller ta en fika på Slottsträdgårdens Kafé.

Siesta, Gamla Väster

Siesta har inga vegetariska rätter på menyn men det går ju bra att avstå från djuret och be att få extra av något annat istället. Här, handgjord pasta med sås på fläder och vitt vin, sparris och en massa vackra krispiga grönsaker. Underbart gott! Och så en äppelmust till det. Sparrisen var något av det godaste jag ätit!

Gamla Väster är så otroligt vackert, skriv upp ett besök dit bums, särskilt nu när stockrosorna blommar.

Bonus! Bastard, Gamla Väster

När sötsuget sätter in kan det vara fint att få in lite dessert på Malmös bästa och mest omtyckta restaurang. Jag har inte ätit mat där så jag kan inte tipsa om det men desserten kommer locka tillbaka mig för en helkväll. Marängdrömmen med jordgubbar var underbart seg och god och grädden söt och lätt, en perfekt kombination! När de andra beställde in mer öl var jag tvungen att testa choklad och körsbärsglassen, vilken hit! Och innergården gick inte av för hackor den heller! Boka bord direkt!