Donut every damn day!

Det blir inget New York i år. Inga donuts från Dun-Well, inga löprundor över broarna i soluppgången, inget häng i Washington Square Park, inga promenader upp och ner längs Broadway, ingen medhavd frukost till Central Park, ingen shopping på 34th Street. Jag kan helt enkelt inte, det går inte. Klimatförändringarna är här, vad vi gör och inte gör nu är avgörande.

Mellan klipp på diverse orkaner som skördar människoliv just nu kollar jag på Jon Olssons vlog. Under den närmaste månaden flyger han från Nice och mellanlandar i Dubai på väg till Bali för att surfa, från Bali till Fashion Week i New York, från New York tillbaka till Nice (och Monaco där han bor), sen därifrån till Frankfurt vidare till San Fransisco och så hem igen samma vända.

Hälsa New York från mig! Hälsa att jag älskar den stan, dess gator och alla människor. Om jag kunde skulle jag säga det själv, men jag kan inte. Det går inte.

Typisk fantastisk gata i Chelsea.

Tittarna lämnas med ett värdefullt tips från Jon! Han har hittat en kille som kan hjälpa dig att hitta billiga resor. Tack vare honom har Jon bara behövt betala halva priset! Samtidigt som han i runda slängar flyger 66 mil runt om i världen, vilket motsvarar 9,2 CO2e, nära nog en årsförbrukning för en vanlig familj. Halva priset!

Synd att empati inte går att köpa för pengar när det, undantaget företag, är de rika här i världen som bidrar mest till klimatförändringarna. Och synd att empati inte går att ta av sig, om så bara för en vecka.

Missa inte Kristallenvinnaren Zero Impact på UR Play!