Vegfest i Västerås

Vegfest i Västerås

I helgen var det Vegfest i Västerås så vi åkte dit för att äta oss igenom staden. För utöver en utställningslokal med föreläsningssalar, kafé och utställare hade de även en innegård full av foodtrucks och godisförsäljare. Dessutom, och det här var genialt, hade de uppmuntrat flera butiker och restauranger på den intilliggande gatan att lyfta sitt veganska sortiment genom att sätta upp en lapp med utbud på dörren. Bara att välja och vraka! Vi pratade med en kioskägare som sa att han var sent ute men att han lärt sig precis vad han ska leta efter i innehållsförteckningen, så fett!

Vegfest i Västerås

Vi åt kebabburgare, jordgubbstårta och morotskaka. Sen kunde jag inte motstå att få lite smakprov från 3 Vänner eftersom deras chokladglass är godast i världen typ. Sa rätt ut att Ben & Jerry´s Chocolate Fudge Brownie inte har en chans mot deras glass, det gjorde dem glada. De hälsade att den nya smaken kokos och lakrits kommer till butik om två veckor!

Vegfest i Västerås

Just det! Djurrättsalliansen hälsar att Veganutmaningen drar igång igen i november. Jag hyllade det initiativet liksom deras Vegomässa. Tror det är helt rätt väg att gå för att få fler att testa och börja äta veganskt. Personligen har jag inte ätit så mycket god mat i mitt liv sen jag blev vegan och det är så jag gillar att jobba. Inte genom att säga att det är lätt, utan genom att visa att det är lätt.