Videung

Att välja normen är också ett val

Det är många som reagerar på valet att vara vegan, som om avvikandet från köttnormen i sig skulle behöva motiveras. Men att äta kött, mjölk och ägg är inte neutralt bara för att det är norm. Det är också ett ställningstagande, skriver Jenny Luks.

Ju mer grönt desto bättre

Att känna oro inför den snabbt växande skara som helt väljer bort kött och andra animalier är något för kött- och mjölkindustrin, inte för någon med kunskap om nutrition, skriver läkaren David Stenholtz.

Slut på argument till varför jag äter kött

Jag har verkligen fått slut på argument till varför jag äter kött. Jag vet att det är dåligt för kroppen och hälsan, sämre för plånboken och helt värdelöst för miljön då djurproduktionen står för nästan 15 procent av världens totala utsläpp av växthusgaser (!!!), skriver Julia Mjörnstedt Karlsten.

”Vi valde att göra ett personligt livsstilsprogram”

”Uppenbarligen hade Somar Al Naher en redan etablerad bild av hur ett program från SVT med vegetarisk mat skulle se ut och innehålla”, skriver Micael Lekberg.

Väg genom Amazonas rustas för sojaföretag 

Drygt 90 procent av den soja som odlas och exporteras går till kött- och mjölkindustrin. Och i dess spår uppstår inte bara klimatförändringar utan också allvarliga samhälls- och folkhälsoproblem, skriver Fabiana Frayssinet.

Tofu-fabriken i Vallentuna växlar upp produktionen av vegan-favoriten

Import från Kina och Japan tänker du. Fel, fel, fel. Tofu går att hitta på betydligt närmare håll. Vi har besökt tofufabriken i Vallentuna, skriver Stockholm Direkt.

Köper utländskt kött – säljer det som kravmärkt svenskt

Hundratals ton utländskt kött kan ha sålts som svenskt, kravmärkt kött i matbutiker över hela landet. Nu utreds ett gotländskt livsmedelsföretag för misstänkt köttfusk, skriver Aftonbladet.