Skärmavbild 2014-12-21 kl. 10.56.55

Cigaretter, alkohol, asbest, arsenik och processat kött. Gemensamt listas de nu som cancerframkallande av Världshälsoorganisationen WHO. Forskare har redan tidigare konstaterat ett samband mellan processat kött och ändtarmscancer men adderar nu korv, skinka, bacon och kallskuret till listan över cancerframkallande produkter, med den mest riskfyllda av fem möjliga rankningar, skriver SVT.

Jag blir tagen av detta. Vi pratar inte bara om djurens liv nu. Människor äter sig sjuka. Det är oerhört sorgligt. Hälso- och miljöaspekten av veganism ser jag vanligtvis som en bonus men nu blir det på riktigt. Särskilt när julen närmar sig och julbordet är uppbyggt kring de här processade produkterna.

Få personer ändrar på sig om de inte får alternativ. Läs gärna mitt inlägg på SVT Opinion från förra året om hur du veganiserar julbordet! Du kommer inte sakna någonting, jag lovar.