New York

Vi har bytt hotellrum. Känslan är att om man inte ställer krav från början så får man det som finns ledigt för tillfället men om man ställer lite krav så går det att snacka sig till ett bättre rum. Nu sa vi visserligen att utsikten var tråkig som anledning men la snabbt till att vi stördes av ljudet utanför när hon frågade, även om det inte var sant. Så nu har vi ett dubbelt så stort rum på näst högsta våningen med två dubbelsängar och en fantastisk utsikt!

New York

New York

New York

I går vaknade vi vid fem-tiden och gick till närmaste öppna livs för att handla lite frukost. Mannen som jobbade bakom disken var väldigt förstående när vi sa att nej, no eggs, no meat, no butter, och gjorde avokado- och tomatmackor till oss som vi åt i sängen på hotellet. Efter att jag hade duschat fick jag hjälp att dela håret så att jag kunde göra flätor att nåla fast på huvudet. Så mysigt med ett par extra händer!

Morgonpromenad i Central park. Många gulliga hundar, ekorrar och fantasifulla fåglar.

New York

Vi begav oss upp till Central park för att kolla på hundägare i solskenet och tog en promenad från 77:e gatan neråt i parken. Jag är så förtjust i ekorrar men i en skogsdunge var det nog 40-50 stycken som bråkade och hade sig, det var inte kul alls. Där träffade vi en herre som frågade var vi kom ifrån och när han fick höra Sweden drog han sig till minnes att han hade besökt Malmo någon gång 1983.

New York

Efter att symboliskt ha klämt på lite Apple-klockor började det kurra i magen så vi tog oss ner till Union Square och hoppade på L-tåget till Montrose. Tyvärr (?) var det kötid på Champs, trots att klockan bara var halv tolv på en söndag, så vi gick till deras granne så länge.

Alla donuts på @dunwelldoughnuts är vegan. Ta L-tåget till Montrose. Köp ett dussin donuts. Ät. #vadveganeräter i New York.

Jag kan rekommendera hallonmandelkokos. #vadveganeräter

Jag kan verkligen, verkligen, verkligen rekommendera Dun-Well Doughnuts till alla veganer som besöker New York. Till alla andra också för den delen. Så mjuka, söta och smarriga! Nu när vi har ett så stort fint rum måste det nästan firas med en hel kartong donuts vid tillfälle! Dessutom firar vi dagligdags att min kille varit vegan i 20 år, ganska imponerande!

En ny dag, ett nytt mål mat på Champs! Sallad med scrambled tofu och bacon tempeh. Ja! #vadveganeräter i New York.

På Champs beställde jag en sallad med scrambled tofu och bacon tempeh som var riktigt god. Verkligen värt en avstickare från Manhattan!

New York

Sommar på Bedford Avenue. @vanleeuwenicecream's glass är så krämig! #vadveganeräter i New York.

Efter att ha jagat Van Leeuwens glassbil utan större framgång nere i SoHo häromdagen stannade vi till på Bedford Avenue för att äta pistage, banan och mintchoklad i solskenet. Det är verkligen sommar nu!

New York

Vi strosade lite i butiker och letade upp ett adoptions-event i anslutning till Williamsburgs loppmarknad där hundar och katter adopterades bort för några dollar. Så svårt att se djur i bur, fick direkt tårar i ögonen för det är så onaturligt. Det känns så oerhört viktigt att vi tar hand om de djur vi har innan vi föder upp fler.

New York

New York

Efter att ha vilat fötterna på hotellet, ätit choklad och druckit läsk samt sett på fotboll tog vi en kvällspromenad tvärs över Manhattan bort till Chelsea. Där ligger Blossom som är en av flera restauranger i en kedja med vegansk mat och bak. Jag beställde pistage och peppartäckt tofu som vilade på en fantastisk grönsakscrepe med citrontryfflesås och rödbetsvinägrett. Något av det ljuvligaste jag någonsin ätit! Jag hoppas verkligen att SVT gör ordentlig research inför sitt vegoprogram så att det framkommer vilken fantastisk mat det finns att få, om bara kockarna har hjärtat på rätt ställe.

Typisk fantastisk gata i Chelsea.

I dag ska vi shoppa lite är tanken. Vill bland annat till Mood för att kolla tyger till en baddräkt. Klockan är bara sex och vi har frukost hemma som vi handlade med oss i går kväll. Melon, bananmuffins och chokladdryck för att kicka igång benen. Ska se om jag hittar något yogapass också. Namaste!