Körsbärsträd i Kungsträdgården

I går hade jag och min kille en riktigt fin dag som turister i vår egen stad! Vi fotade körsbärsblommor i Kungsträdgården och gick på kullerstenarna i Gamla stan, besökte Fotografiska och var rädd för ficktjuvar.

Gyllene freden

Trots att det utlovades moln sken solen från en blå himmel.

Vapiano

När vi åt lunch på Vapiano nämnde tjejen i kassan att hon tyckte att det var extra roligt att få laga mjölkfritt för att hon själv som lakto-ovo-vegetarian gärna vill minska på mängden koprodukter. Härligt! Jag tipsade henne om #vadveganeräter på Instagram och Den Stora Veganutmaningen i maj och när vi hade ätit klart (deras ratatouille är vegan) skrev jag dessutom ner lite tips på en servett som jag gav till henne. Hon blev jätteglad! Mitt nyårslöfte är ju att inspirera någon att bli vegan så håll tummarna!

Beatrice Eli på Bengans

Efter maten begav vi oss till Bengans på Drottninggatan för att se Hurula spela klockan två på Record Store Day men som tur var kom vi dit en timme innan och fick höra både Winhill/Loosehill och Beatrice Eli på köpet. Win!

Mina ögon tåras alltid av Aifos, så även nu.

Hurula på Bengans

Efter det åt vi glass på 18 smaker som har flyttat in i stora fina lokaler på Hornsgatan och har en hel disk full med vegansk glass! Vi testade deras lakrits, apelsinchoklad, banan med chokladrippel och jordnötssmör med skogsbärssylt, mums, innan vi tog en avstickare till Fotografiska. Dagen avslutades på Helens sushi i Hornstull dit jag hade längtat hela dagen för att få avnjuta deras avokadosallad med tofu. Lite snarr och en bra film på det är vad jag kallar lördag!