Järvafälten

Branschorganisationen Svensk mjölk har som affärsidé att ta mjölk från kor, slakta kalvar och göra köttfärs av korna när de anses ekonomiskt uttjänta vid 5 års ålder. Säg hej till alla konsumenter som inte gillar er stil!

På hemsidan påstår de att mjölken

  • är god, nyttig och klimatsmart (hur då?)
  • kommer från kor som får gå ute och beta (hur länge?)
  • är närproducerad (hur nära?)
  • kommer från kor som är friska (hur friska?)

Den här typen av påståenden är inget vi har lärt oss att ifrågasätta. Kanske för att få andra företag (jag kan inte komma på ett enda) har fått följa oss genom skoltiden, inne i skolan, i matsalen? Mjölklobbyn i sitt esse!

Järvafälten

Nu hotar Svensk mjölk att stämma Oatly för att de använder sig av uttryck som ”It is made for humans (not baby cows)” och ”No nothing that isn’t necessary”  i sin reklam. Fjorton miljoner kränkta kronor.

Hörde jag ”mjölk ger starka ben”?

Stöd gärna Oatly genom att köpa deras finfina produkter som ett sätt att säga, hey, vi håller med er! Havremjölk är banne mig gjord för människor, inte kalvar. Precis som komjölk är gjord för kalven och inte människan.

Du kan alltid vända dig till Djurens rätt som generöst bjuder på fakta utan ekonomiska baktankar. Det är faktiskt rätt uppfriskande! Och pst, missa inte senaste avsnittet av Veganprat!

/Team Oatly!

Uppdatering: På Facebook har det skapats ett event som heter Skäms på er LRF MJÖLK! Bra info i de trådarna!

Uppdatering 2: Svensk Mjölk förlorar första ronden!