Sveriges bästa vegorestaurang: Vegegården i Malmoe.

Tzay. Chi-chi. Veef. Seitan. Har du hört talas om det? Det vattnas i munnen bara jag skriver namnen! Köttfritt kött smakar otroligt gott men är ofta ganska dyrt. Kanske kommer det ändras nu när alla verkar prata om det!

Beyond meat har intresserat bland annat Bill Gates (missa inte Todays blindtest av kött i det inlägget!), Vegetarian Butcher är på väg till Sverige med vad som ser ut som helt fantastiska produkter och nya svenska varumärket Levene, vars produkter är baserade på veteprotein, finns nu i butik. De sistnämnda kommer lansera en produkt som påminner om just Beyond meat, ser fram emot det!

Det går att få ner priserna rejält genom att köpa sojapodukter istället! Färs, strimlor, filéer eller biffar blir till kebab, yakiniki, schnitzel eller, just det, biffar. Det finns med andra ord ingen rätt som inte sojaprodukter kan ersätta! Koka dem i vatten med en buljongtärning i 20 minuter och pressa sen ur vattnet med lite hushållspapper. (Det sistnämnda är också ett viktigt knep för tofu!)

Marinera, stek, lägg i en gryta, fritera eller panera, endast fantasin och kryddningen sätter gränser! Gärna soja! Du hittar påsarna i vanliga livsmedelsaffärer som COOP eller ICA, leta efter märken som Goodsoy, Vegegården eller Veggi! Ovan en tallrik eller tre från Vegegården i helgen som innehöll en galet god blandning!

De som är nyfikna på varför vegoprodukter vill se ut som köttprodukter borde istället fråga sig varför de fortfarande äter kött när det inte finns några som helst ursäkter kvar för att döda djur. Maten är serverad!