Två av böckerna jag läser nu går in i varandra och handlar båda om löpning, en hobby som växer för varje helg som vädret tillåter. De är fulla av inspiration, spännande historier och jag läser dem om vartannat så fort tillfälle ges!

Inblicken i Tarahumara-indiandernas liv, den mystiska Caballo Blanco, ultraloppen genom stekhet öken och iskalla berg, allt är lika förtrollande! Och längtan efter att själv få springa i bara sandaler bara växer!

Eat & Run är skriven av Scott Jurek, ultralöparen som dessutom är vegan, och vi får följa hans resa från den mobbade spinkiga killen till en av världens bästa långdistanslöpare. I slutet av varje kapitel delar han med sig av ett passande recept vilket ger mig dubbelt så mycket inspiration!

I Born to run är det journalisten Christoffer McDougall som försöker förstå hur Tarahumara-folket, som levt isolerat från civilisationen de senaste 400 åren, kan vara så överlägset snabba när de i princip springer barfota. Hans tal ovan är tankeställande!

Även om jag inte är klar med någon av dem kan jag varmt rekommendera att du beställer hem dem redan nu eller lånar på bibblan! Jag har precis reserverat Joy Fowlers We are all completely beside ourselves som Bia tipsat mig om. Bokrekommendationer bör tas bokstavligt!