Danska grisar får systematiskt sina svansar avklippta för att de inte ska bita varandra. Det är inte bara förbjudet i Sverige utan även inom hela EU sen 2001. Ändå säljs grisarna billigt i Sverige. Jag hänger inte riktigt med i logiken där? Om vi har djurskyddslagar i Sverige borde de väl också gälla för de djur som säljs här, även när de är döda?

Anledningen till att de biter varandra till att börja med är att de står för trångt, de är rastlösa och har inte något bättre för sig eftersom de aldrig någonsin får gå ut. Det problemet löser alltså, bland annat, de danska grisbönderna genom att klippa i grisen, utan bedövning. När det verkliga problemet är det trånga utrymmet och bristen på jord att böka i. Men det vill konsumenten inte betala för.

Att äta djur är ett medvetet val. Varje dag, flera gånger om dagen, år ut och år in. Testa en månad utan, bara gör det! Det kommer ingen dö av.