Varje frukost hemma hos min kille läser jag Matmagasinet Vego och oh:ar och ah:ar över alla recept. I morse blev jag sugen på att testa yakiniku, en rätt jag aldrig någonsin ätit, men recepten ser som sagt oemotståndliga ut. Du behöver:

 • 500 g sojastrimlor (kokas i buljong 10-20 min beroende på sort)
 • 1/2 purjolök
 • 1 buljongtärning
 • 1 vitlöksklyfta
 • 2 tsk sesamolja
 • 1/2 dl ljus sojasås
 • 1/2 dl mörk sojasås
 • 1 msk strösocker
 • 1 msk riven färsk ingefära
 • 1 msk rapsolja
 • 1 knippe salladslök

Koka upp sojastrimlorna i en kastrull med en buljongtärning. Häll av vattnet och stek dem i lite olja tillsammans med den skivade purjolöken tills de får färg. Under tiden kan du koka riset. Blanda ihop riven vitlök, sesamolja, ljus- och mörk sojasås, strösocker, riven ingefära och rapsolja till en sås som du sen häller över strimlorna och purjolöken. Stek tills de har fått smak. Servera med finhackad salladslök och ris. Så gott!

Tips! Beställ hem Matmagasinet Vego för mysig morgonläsning och mumsiga middagar!