Det här var året jag blev vegan igen och för mig handlar det om att äta väldigt god mat! Jag har därför tänkt inspirera lite med några av mina favoriter och hoppas det ska smaka!

Frukost

Beatrix på @chezmadame: scones, marmelad, tofuspread, baguette, frukt, krasse, tångkaviar, avocado, sojaost mm. Bästa starten på dagen!

Är du i Malmö begår du något slags tjänstefel om du inte äter frukost på Chez Madame. Det här tallrikstornet med godsaker som kom in gjorde mitt vegohjärta dubbelt så stort. Vänta, det kommer mera:

Jag är så imponerad! Göttbullar och rödbetssallad. Spirulinajos. Mums!

Den. Här. Mackan. Mums! Chez Madame har precis bytt ägare men håller fanan högt och du kan dagligen suktas av deras utbud på Instagram.

Vill rulla lugg.

Om du troligare, som jag, äter frukost hemma för det mesta vill jag verkligen rekommendera frukter, bär och meloner i en naturell yoghurt på morgonen, allra helst granatäpplen! Underbart! Kom gärna med grötrecept om du har något!

Lunch

Organic Green på Rehnsgatan, tummen upp!

Jag vill härmed utse Organic green till det bästa lunchstället i Vasastan/Norrmalm. Ja, då räknar jag med Lao Wai! På bilden syns en fetaost men den går att byta ut mot mer avocado och spirulinasmoothiesen är ett måste. Jag gillar även Systrarna Voltaire (hur snygg är deras Tumblr!?) och LouieLouie!

#fika Älskar dig Malmoe.

I Malmö är kycklingrullen på JallaJalla det enda rätta! Kul att Sydsvenskan dragit igång en falafelblogg, rätt blogg i rätt stad! Och att Malmö utsetts till ett veganmecka!

Middag

Morning glory, "salt & peppar" tofu, vattenkrasse, pak choy, krispig gyllene silken tofu. Favorit! #vadveganeräter på Farang.

Jag tycker ju att Stockholm har ett gäng restauranger och butiker just nu som imponerar de med. Som Farang till exempel. Deras avsmakningsmeny bjöd verkligen på en magisk kväll!

Kokyo alltså.

Och Kokyo impar alltid på mig med sin gryta!

Tzaysöndag med potatis/nyplockad lök/jordärtskocka i ugn, vitlökssås, söta ärtor och meloner. #vadveganeräter

Ibland är det dock godast att laga mat själv. Eller tillsammans med någon en tycker om.

Mums

Alla bakverk på Hermans är veganska! Ananas- och kokoskakan ser smarrig ut! #vadveganeräter

Alla bakverk på Hermans är veganska och den här kokosskapelsen är min favorit!

"Gå ett ärende" visade sig vara en helt fantastisk tårta från Snåttren!

På min födelsedag hade Maria på Snåttren bakat en chokladtårta med hallongrädde till mig, enligt min pojkväns instruktioner. Jag uppskattade den verkligen!

Och så choklad!

Målar naglarna så att de ska matcha den här underbara chokladen!  #vadveganeräter

Det här är min favorit av alla de jag ätit under året och det är en hel del! Tips! Om du är sugen på att testa vegansk mat så missa inte Den stora veganutmaningen som går av stapeln under mars månad. Och hör av dig om du vill ha råd och tips fram tills dess!

Det var lucka nummer 10! I morgon är det dags för Sommarkvällen som jag aldrig ville skulle ta slut i bloggkalendern.