Mums!

I helgen gick vi förbi Kista-grossen och hittade jättefina förpackningar med indiska kryddblandningar. Det avgjorde saken! Hej då lasagneplanerna, hej palak paneer! Visserligen var kryddorna till karahi paneer men de doftade ljuvligt så det gjorde inget!

Tofu istället för färskost.

För 4 personer: Stek en gul skivad lök tillsammans med 400 gram tärnad tofu, vi hittade en ekologisk sådan som var helt perfekt! Tillsätt 15 gr av kryddblandningen (en matsked) och rör runt försiktigt så att tofun håller sig fyrkantig.

Vegan.

Tillsätt 5 dl sojagrädde, dvs två paket, och lägg i en buljongtärning för att addera lite sälta. Under tiden kokar du ris på plattan bredvid att servera till. Det går givetvis bra att använda havregrädde om du hellre vill det!

Vi gjorde en palak paneer i går på gul lök, ekologisk tofu, indisk kryddblandning, buljongtärning, spenat och sojagrädde. #vegolunch #vadveganeräter

Lägg i en stor knippe spenat, ju mer desto bättre tycker jag, och rör runt medan det puttrar på. Klart! Hur enkelt som helst och väldigt gott! Tips inför nästa måndag om du nu inte har köttfri dag varje dag!