Jag älskar nya tjänster! Vanligtvis är jag inte sen att haka på dem heller. Instagram älskade jag från första stund, Pinterest likaså, och The New Hive är ett annat hjärtebarn. För jag tycker att det mesta som dyker upp är spännande och roligt och testar mer än gärna det jag snubblar över.

Men Vine. Det har aldrig ens varit aktuellt att ladda hem appen för tjänsten funkar inte. Så enkelt är det. Och det är lika bra att jag säger det rätt ut.

Att spela in 6 sekunders videosnuttar täcker inget behov jag hade – eller inte visste att jag hade – så som nya tjänster bör fungera. Det är inte njutbart att beskåda och lyssna på en loop, om och om igen, särskilt inte en som hackar till och börjar om innan den ens kommit någon vart. Användarna har därmed svårigheter att skapa innehåll som är tillräckligt intressant för någon annan än just användaren själv.Kort sagt, det här är inte en tjänst som bör hajpas.

Alls.

”Men jag vet en person som skapar jätteroligt och intressant innehåll!” säger du då och börjar scrolla i mobilen. Ja, svarar jag tålmodigt, men en person som gett sig fan på att skriva manus för att få appen att funka representerar varken dina polare eller mina. Jämför med Instagram som får dig att känna dig som en fotograf med inramningen och filtren. Easy!

Vinen ovan är den enda jag sett som jag tycker är rolig. För på den nivån är dem, vinen. Så sjukt interna att det bara är ungefär en person som uppskattar dem. Och då älskar jag ändå cinemagraphs och använder Loopcam regelbundet sedan några år tillbaka. Men Vine? Den får gärna klättra tillbaka där den kom ifrån och stanna där.