Aj

I dag klockan 15 håller Hampus Brynolf i sitt tredje Twittercensus där antal svenska Twitter-konton presenteras. 2011 fanns det knappt 100 000 konton, nu har de ökat till nästan en halv miljon enligt SvDs intervju med honom.

Det är ungefär lika många män som kvinnor som twittrar i Sverige och snittanvändaren följer 73 konton och har 77 följare. Vi är fortfarande väldigt få som twittrar aktivt, dvs minst en gång varje dag, men den siffran har ökat från 11 000 (2011) till 80 000 personer i dag.

Det märks att Twitter växer och jag ser fram emot att få höra alla detaljer när jag springer över till Intellecta i eftermiddag. Sveriges radio har fått tag på Hampus så om du som jag inte kan hålla dig, lyssna här, eller kika på Ajours lista över de mest inflytelserika twittrarna.

Är du nyfiken på att testa så har jag skrivit en Twitter-guide som innehåller det mesta du behöver veta och här är en lista på personer som jag varmt rekommenderar men givetvis kan du plocka fritt från alla jag följer.