Skip to main content

Raderar Instagram och ersätter med Flickr för att bli kär på nytt

New York med mamma

Jag läser Flickrs användarvillkor At Flickr, your photos are always yours och det låter precis som jag vill ha det. Noterar att de har lagt till en filterfunktion och nickar nöjt. Laddar hem den nyligen uppdaterade appen som lockat fram så mycket beröm från användarna och blir glad av gränssnittet. Sen flera år tillbaka har jag inte bara ett utan två premiumkonton och i det som heter rockspindeln hittar jag alla mina vänner i feeden.

Min blogg hålls vid liv av kvadratiska bilder men tänk vad skönt att vidga vyerna lite, kanske strunta i filter ett tag och eventuellt börja leka med en systemkamera? Att ladda upp bilderna direkt till Flickr och sen enkelt bädda in dem här eller bara dela direkt till Twitter som vanligt.

Gårdagens panik över Instagrams uppdaterade villkor fick många att ladda hem sina bilder för en eventuell flykt. Copygram rapporterade om så många som 10-15  i minuten. Kevin Systrom avslutade visserligen tisdagen med några lugnande ord men för mig spelar inte det så stor roll. Sen i våras, när jag gjorde slut med Facebook (såhär med facit i hand årets mest lästa blogginlägg) och de i samma veva köpte upp min älskade app, har planen alltid varit att dra. Jag gillar Path. Jag tror att Flickr kan bli ännu bättre.

2013 planerar jag att bli kär i sociala medier igen så då får Flickr ersätta Instagram.

 • Emil

  Själv håller jag på att tröttna på hela kulturen kring smart phones och sociala medier. Att jag och min sambo låg och kollade facebook istället för att kramas, att jag när jag lekte med barnen läste och svarade på jobb mail eller att jag knappt går på toa utan att uppdatera kompisgänget på vad jag gör.

  Men så är jag så gammaldags att jag tycker någon jag umgås med som pillar på telefonen är jättetråkig också..

 • rockspindeln

  Jag kan hålla med. Främst trött på att jag försvarat det beteendet så länge. 

  När hånglet blir lidande är det dags att göra något åt det!

 • Emil

  Och det har vi gjort! Mobilförbud i sovrummet, när man är med barnen och vid matbordet. Och då följde mycket mer med av sig själv sen. Så nu när jag kommer hem händer det allt oftare att jag bara sätter mobilen på ljudlöst och lägger ifrån sig den. 

  Jag har en teori om att vår föräldrageneration är den typiska ”åka till stugan och slappna av från allt som måste göras”-generationen. Jag tror vi kommer vara mer av en ”jag måste komma bort från internet”-generationen.  Kom ihåg vart du hörde det först och läs det här: http://marienblogg.no/2012/11/13/mett-av-nett/ som beskriver det på ett väldigt bra sätt. 

  Och med det sagt så ska jag bara skanna av alla mina sociala nätverk innan jag sätter igång dagen i full fart.