Det här är så vackert, Way Out West kommer enbart servera vegetariska alternativ på festivalen, till alla som är där inklusive artisterna.

”Way Out West har alltid haft ett miljöfokus. Det ligger oss varmt om hjärtat och vi strävar alltid efter att bli ännu bättre. I den forskning vi gjort är maten den enskilt största faktorn på vår miljöpåverkan och köttet är allra värst. Allt för många tror att köttindustrin bara handlar om djurens livsvillkor och om människors hälsa, faktum är att det handlar lika mycket om resursslöseri och miljöförstöring.”

Jag blir verkligen tårögd av detta och det påminner mig om ett citat från Jonathan Safran Foer, särskilt när jag läser alla kommentarer som köttätare skriver på Facebook och Twitter. ”Just how destructive does a culinary preference have to be before we decide to eat something else? If contributing to the suffering of billions of animals that live miserable lives and (quite often) die in horrific ways isn’t motivating, what would be? If being the number one contributor to the most serious threat facing the planet (global warming) isn’t enough, what is? And if you are tempted to put off these questions of conscience, to say not now, then when?”

Det är så svårt att bemöta människor som på allvar har som argument att sojabönan är skadlig, utan att själv förstå att 9 av 10 sojabönor går till djurfoder istället för att mätta människorna direkt. Läs Matens pris är mitt tips så kan vi prata sen. Så länge underhåller jag mig själv med lite hederlig defensiv allätarbingo. See you in the pit!