Om du, som jag, just nu undrar vad du ska ta med dig för läsning på semestern, vare sig det är ett tåg, en strand eller en stuga du längtar efter att gotta ner dig i, läs Äta djur av Jonathan Safran Foer. Framför alla andra böcker. Läs den. Det är en av de bästa böcker jag någonsin läst och även om jag recenserade den för nästan två år sedan har den först nu kommit i svensk pocket. Jag är väldigt glad att Lotta Kühlhorn gjort omslaget, den är så snygg! Köp och prata med mig om den sen!

Lägg även ner Matens pris i varukorgen, då är jag ännu mer intresserad av att ta en diskussion. Det är den som har fått mig att äta varannan vegan det här året. Boken, som bygger på en serie radioinslag, bjuder på en riktig tankeställare och lever kvar länge. Jag har den fortfarande färskt i minnet och anpassar mig efter säsong, köper ekologiskt och äter mindre animaliska produkter tack vare den. Otroligt läsvärd.

I övrigt kan jag tipsa om

Själv ska jag sätta tänderna i Breakfast at Tiffany’s, Cobens senaste Stay close (även om Helena höjer ett varnande finger) och så är jag lite sugen på Anna Karenina som kommer som film till årsskiftet. Bossypants av Tina Fey sägs vara mycket rolig, tror att det är den som kommer få följa med till Göteborg i veckan när jag ska ner och se Imperial State Electric och hänga med fina vänner.

Har du något tips? Har mina vänner något tips? Hörrni Emma, OskarBia, Sanna, EmanuelHelena, TDH, Karin, alla gamla pocketshoppare, ro hit med en bok som man bara inte får missa! Kommentera nedan!

Uppdatering! Tusen tack för de tips som kommit in! Missa inte att Helena bloggar en hel drös tips som man inte verkar kunna leva utan!