Har du inte läst böckerna om Harry Hole än kan jag varmt rekommendera att du gör det, i tur och ordning. Läs inte den här recensionen i såna fall utan leta rätt på Fladdermusmannen och återkom när du förälskat dig i den bångstyriga norrmannen. Du kommer inte ångra dig!

När Harry får höra att Oleg står anklagad för mord lämnar han Hong Kong där han spenderat de senaste tre åren efter incidenten med Snömannen och återvänder till Oslo för att göra allt som står i hans makt att få Rakels son frikänd.

Polisen med Mikael Bellman i spetsen har sopat rent i knarkkvarteren men den nya drogen fiolin har lyckats koppla sitt grepp om den norska huvudstaden och även Oleg upptäcker Harry med sorg i hjärtat. Handeln styrs med järnhand av den mystiska Dubai som få har överlevt att berätta om och han är inte alls nöjd med att polisen som inte längre är polis är hemma igen.

Harry och hans ärrade kropp vägrar att ge sig förrän han har fått händelseförloppet klart för sig samtidigt som han måste försöka vänja sig vid tanken på att Oleg inte längre är den lilla pojke som en gång kallade honom för pappa.

Gengångare är allt och lite till och som Harry Hole-fan får jag precis den rätta injektionen av personporträtt, Oslokvarter och vansinnesjakter som gör mig glad i timmar. Det här är helt klart en av de bästa böckerna i serien så försök att njuta av varenda sida!