När Carrie träffar Berger klagar hon inför sina vänner att de har öppnat the X-files (Arkiv X) alldeles för tidigt, dvs hon har redan fått höra om den nya killens tidigare flickvän. I sociala medier är detta inget problem för arkivet är alltid öppet. Tidigare flickvänner, deras mammor, mormödrar, ligg, kompisar till tidigare nämnda ligg, före detta flirtiga kollegor, vilka de än må vara, de finns alla på www.

Detta är något man får ta ställning till när man blir tillsammans med någon. Ska semesterbilderna från en romantisk semester 2008 symboliskt vara kvar i ett Facebook-album även om kärleken och lyckan för länge sedan tagit slut? Hur länge är man vän med sitt ex mamma innan man tar bort henne? Hur påverkar det ens nya relation att man har så många synliga bevis på tidigare förhållanden? Det är upp till var och en att avgöra.

Men hur stänger man Arkiv X när det tar slut? När man inte vill se incheckningar, Twitter-konversationer, blogginlägg eller Instagram-flirtar? Går det att vara kompis med sitt ex och samtidigt följa dennes nya relationer i sociala medier?