Något av det allra bästa med den här resan (återkommer med en topp 10-lista) var att få visa mamma mitt hjärtas stad. Här har vi precis klivit av bussen och hon har fått syn på de höga husen. (De är verkligen höga.)

Vi har traskat gata upp och gata ner för att försöka hinna med så mycket som möjligt den här resan, här på väg till botaniska trädgården i Brooklyn en tidig morgon för hundra år sedan.

Först åt vi medhavd frukost på Brooklyn Bridge medan solen gick upp, det hör liksom till tycker jag.

Jag är väldigt glad över att vi fick uppleva körsbärsblomningen och pionerna i solskenet, det var något som New York snålade med resten av veckan. Men vi deppade inte för det utan klädde oss efter vädret, så som man gör.

Vi besökte Red Bamboo två gånger tillsammans och jag var nog där 5-6 gånger utan att skämmas utan henne. En klar favorit som jag rekommenderar till alla som har vägarna förbi 4:e gatan!

Vi tog turistbussen i snålblåsten och fick se halva Manhattan på två timmar, riktigt smidigt! Något av det jag gillar mest med det stora äpplet är att det består av så många olika typer av områden så det är rätt roligt att åka runt på ett busstak för att få se det.

Lunchmys i SOHO. Min mamma är bra hon. Inte på engelska i första hand men på andra saker. Är stolt över att hon tog sig fram själv när jag var tvungen att uppleva stan på egen hand. Även om hon fick ta en taxi efter att ha åkt upp på tok för långt. (Hon slår inte mig som tog expresståget från 59:e gatan till 125:e av misstag i alla fall.)

Eftersom hon har velat åka hit sen -74 så det var verkligen på tiden att det blev av. Även om hon tycker att stan mest är för oss ungdomar är jag övertygad om att hon gillar New York. Bara inte lika mycket som jag. En fin resa!