Skip to main content

Jag älskar sociala medier, inte ett socialt medium

Facebook har köpt Instagram för en miljard dollar och jag kan omöjligen vara glad för Instagram-gängets skull. Sen 2010 har jag älskat deras app och så sent som i går publicerade Ajour en guide jag skrivit om varför Android-användarna bör ta appen till sitt hjärta. Nu är jag inte lika säker längre.

Anledningen är att jag älskar sociala medier. Som i plural. Inte ett socialt medium, som att Facebook äger alla andra medier. När Facebook gifte sig med Spotify kunde man inte längre skapa ett konto utan att ha ett Facebook-login. Samma sak verkar Pinterest råka ut för. Efter att Facebook köpt upp Gowalla lades den tjänsten ner. Även om de säger att inget kommer ändras är det självklart att det kommer göra det.

Bästa texten om köpet är den från GeekWire.

Uppdatering:

Hoppsan! Ganska coolt att bli twitterciterad i The Guardian! … och i We Are Social!

  • Alltså förlåt. Du har helt rätt i inlägget och så. Jag håller med till 100%. Men jag måste påpeka det. ‘Medier’ i singular är ‘medium’, inte ‘medie’.

  • rockspindeln

    Mycket väl påpekat! Ändrat!