I dag packade jag om väskan och åkte till Wille och Emanuel i Gransmåla! Emanuel hade lurat mig och sagt att det varken fanns el eller vatten i stugan men det stämmer inte alls, det finns allt! Plus allt som är mysigt med landet.

Vi började med att skrämma alla söta små kattungar som bor utanför stugan, sen gick vi på upptäcksfärd! Först kikade vi på hur det ser ut där Wille vill bygga ett hus. Han är för övrigt den perfekta guiden här i Gransmåla eftersom det bara bor fem familjer här.

Så här fint har Wille haft det när han växte upp och Emanuel blev genast sugen på att tända en eld. Det gjorde vi inte.

Istället testade vi spången och misstänkte att den nog inte skulle hålla. Däremot tog sig Emanuel över hinderbanan.

Sen blev det grismys för hela slanten! I morgon ska jag tillbaka för att gå in till de små sockerbitarna!

Vi passerade sen en äng med får i. De stod och betade längst bort och glodde på oss och jag tror att vi alla blev lika förvånade över att jag lyckades locka till mig alla genom att skaka med en liten lövkvist!

Forrd!

Vi fortsatte vår promenad bort mot sjön men varför nöja oss med en vanlig grusväg när man kan hoppa över taggtrådsstaket inne i skogen? Det undrade vi med så vi klev in!

Det väntade en riktig trollskog bakom alla mossklädda stenar.

Den här stenen är helt klart trollkungen!

Wille tyckte att stenen var extra fin så jag och Emanuel ställde upp oss för fotografering, perfekt som skivomslag!

Hej hej från skogen!

Efter många mossar och blöta blader såg vi sjön genom träden.

Näckrosorna blommade vackert i vattnet så vi slog oss ner på bryggan, som tyvärr blivit förstörd av isen. Det gjorde ingenting alls.

När vi satt och pratade märkte vi hur skönt det var i vattnet, och luften med för den delen, så till slut gick det inte att motstå ett dopp.

Emanuel hoppade i först i bara kallingarna, sen fick Wille gå och ”plocka blåbär” för jag ville hoppa i utan kläder.

Wille ville inte bada men istället stod han och sjöng för oss på bryggan, det var otroligt vackert. Och solen tittade fram genom molnen och vattnet var spegelblankt. Det var inte så tokigt!

När jag gått upp och klätt på mig, då Wille återigen fick gå och ”plocka blåbär”, kom Emanuel tillbaka från andra sidan sjön så jag bad honom posera. Det här var posen han kom på!

Jag passade på att plocka en näckros, även om man kanske inte får! Sen gick vi tillbaka, på stigen som leder till grusvägen.

På vägen hittade vi en kantarell som vi tog med hem och la till de som Willes mamma plockat och jag stekte några till halloumin, mycket gott!

Nu sitter vi och myser till Willes sång och gitarrspelande. Jag fångade hans version av Loosegoats på SoundCloud och Emanuel spelar in en hel drös med låtar på Bambuser. Snart ska vi in till Hamnfestivalen i Oskarshamn!

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/20102243″ params=”show_comments=false&auto_play=false&color=e05a80″ width=”100%” height=”81″ ]