Det finns inget bättre än gamla 80-tals filmer och eftersom 80-talet bredde ut sig långt in på 90-talet finns det en hel del klassiker att välja mellan. Jag är ett stort fan av tecknade intron och nostalgi så här kommer några av de filmer som jag älskade när jag växte upp och som får mitt hjärta att slå lite extra. Fortfarande.

Outrageous Fortune

En actionkomedi med underbara Bette Midler och Shelley Long (som jag beskrev i många dagböcker som mina största idoler). Båda är kära i samma men han visar sig vara en riktig skojare och de får fullt upp när de försöker lista ut vem han egentligen är.

Big Business

Bette är även med i den här gamla klassikern, om två tvillingpar som förväxlas på BB och sen träffas av en slump som vuxna. Glöm heller ej Ruthless People med Helen Slater och Judge Reinhold! Underbar!

Overboard (Tjejen som föll överbord)

Åh, Goldie! Hur jag älskar dig! Och Kurt Russel. De är så fina ihop! Jag kan alla repliker utantill och har hundra favoriter därifrån, bland annat I’m not a bitch! Andreeew! Are you going to bring me my lemon or do I have to squeeze it from my hat? Om en kvinna som uppträder så snobbigt mot en hantverkare att han tar hem henne som hushållerska när hon tappar minnet och inte minns vem hon är.

Adventures in Babysitting

Ah, fantastiskt intro när hon dansar på sängen! (Elisabeth Shue spelar ju mot Tom Cruise i odödliga Cocktail och är även syrra till Andrew Shue som var mesen i Melrose Place.) Det här är en äventyrlig film om att passa barn och om att bli lite kär, såklart.

Who’s That Girl

Att få se Madonna i en rulle var ju drömmen, vilken kvinna! Slutscenen när hon var piffad till tänderna? Att dö för. Minns inte historien, bara att Madonna är obeskrivligt cool och pratar som en baby.

Prayer of the Rollerboys

Jag såg allt med the two Coreys, Corey Haim och Corey Feldman, som nu tyvärr är tjocka och fula missbrukare. (Vem hade gissat?) Corey Feldman känner du ju igen från Stand by me mot River Phoenix. I den här filmen är de blejdare.

Alla filmer går alltså att se på YouTube vilket passar mig fint eftersom jag annars måste följa tevetablån så slaviskt! Tyvärr kan jag inte ha med filmer som The Golden Child, Troop Beverly Hills och Toy Soldiers mfl eftersom de inte finns eller får bäddas in men de finns i mitt hjärta i alla fall!