Igår gjorde jag klart min andra porslinskoppsljusstake och är mycket nöjd med resultatet, något mindre och sötare än den förra. Det är roligt att själv skapa lite inredning här hemma, borde göra det oftare!

Så! Medan jag åt tacos till middag i kväll lyssnade jag på det första programmet av Husmorsskolan som Clara gör tillsammans med Erica Dahlgren. Det spelas in i Claras hem i Västerbotten och på något sätt känns det helrätt att lyssna på det programmet, på radio, via datorn.

Hon pysslar med tapetklister, serietidningar och vimplar och säger att allt det som inredare och kockar gör nu för tiden uppfanns av husmödrar en gång i tiden så varför skulle inte de kunna lyftas upp i ett sådant här program? Det har ingenting med könsroller att göra, snarare med uppfinningsrikedom och kunskap och det är det inte fel att dela med sig av.

Det var riktigt mysigt och jag ser fram emot de kommande avsnitten!

I går passade jag även på att baka eftersom jag fick saffran i små söta paket när jag var på Pocketförlaget. Jag använde grundreceptet till cupcakes från A Piece of Cake och hällde helt enkelt ner två askar på totalt 2 gram i smeten. Det smakade riktigt mysigt i munnen med så mycket saffran och ganska skönt att slippa den där degiga, lite torra konsistensen som ju saffransbullar ofta har. Det var allt pyssel från mig för den här gången!