Har precis sett filmen ovan och den skär i hjärtat men är så oerhört viktig. Just nu läser jag Eating Animals av Jonathan Safran Foer och trots att flera av filmklippen ser gamla ut känner jag igen tillvägagångssätten från hans beskrivningar i boken. Såhär behandlas 99% av alla boskapsdjur i USA. Varje dag under djurens förkortade livstid.

Jag kommer att försöka äta mer veganskt några gånger i veckan eftersom jag inte vill stödja den här typen av uppfödning, vare sig den sker i Sverige eller inte. Jag är mycket nyfiken på vad Arla, Skånemejerier och Stjärnägg (de producenter jag regelbundet handlar hos) har för information till sina kunder om sin uppfödning och hur transparenta de är.

Jag vill gärna se med mina egna ögon om de KRAV-märkta ägg jag äter verkligen kommer från frigående höns eller inte. Har de tillgång till sol? Hur gamla blir de? Hur länge får kalvarna vara med sin mamma? Hur ofta blir de inseminerade? Vad innebär det för deras livskvalité att jag bara köper KRAV-mjölk?

Se även den här videon. Spela fram till 10:30 för att höra när Jonathan berättar om sin familj och om sin bok – det viktigaste jag har läst på länge. Recension kommer.