Nästa vecka börjar jag min tredje och sista praktikperiod för den här utbildningen. Jag ska vara på Bokus under tio veckor och arbeta med deras sociala webbstrategi vilket jag ser fram emot! Min handledare är Marcos Widung som jag träffade på Bokmässan i höstas och som jag hållit kontakt med sen dess via just sociala medier som Facebook och Twitter.

Vi började prata på en middag med Pocketförlaget som jag gör en kampanj med just nu. De ska lansera åtta stycken ungdomstitlar i slutet av månaden, den 24 mars, och kallar den satsningen för IRL (som står för att det är böcker med mycket känslor i).  Vi ska jobba med FB, Twitter och YouTube och vill få bloggare och bokälskare att ta kort på sig själva med boken och lägga upp det på vår fanpage i utbyte mot en bok. Det går även bra att spela in en filmsnutt och för att fler ska våga göra det kommer jag säkert ställa upp men Kjell och Kitty kommer också att vara med och supporta läsandet bland ungdomar. En väldigt rolig lansering för alla inblandade!

I morse hade jag möte med Zakay Danial som är head of technical development på Blocket och presenterade mitt slutprojekt som han visat sig vara intresserad av. Det var ett väldigt trevligt möte och jag pratade på och kom med förslag på hur de kan bli ännu bättre. Zakay sa att de får in mängder med tips på förbättringar men han gillade mina idéer, blocketoholic som jag är. Det är alltid roligt att lära känna nya människor och när jag kikade på hans profil på LinkedIn såg jag att vi, via vänners vänner, har en gemensam nämnare, nämligen Marcos på Bokus. Så liten är världen.