Är jag den enda som tar kort på mig själv när jag ska köpa nya kläder? I spegeln ser jag hur kläderna ser ut på mig, i kameran får jag en annan vinkel, men det är på min kropp kläderna ska passa, ingen annans. Jag köper inte att Gina Tricot väljer ut en pinnsmal 20-åring utan höfter för mig att vila ögonen på vecka ut och vecka in så fort jag väntar på t-banan eller sätter på TVn. Så ser inte vi ut och med vi menar jag vi tjejer som håller i plånboken och bestämmer över vart vi ska handla någonstans. Okej, jag har aldrig handlat på Gina Tricot men jag mår ändå dåligt över att tjejer i hennes ålder ska titta på sig själv i spegeln och kameran och jämföra och gud förbjude, klura ut knep för att se likadan ut.  Alla ser olika ut. Vore det inte tråkigt annars?

Jag har startat en grupp på Facebook som reaktion för oss som behöver variation. Alla kan vara modell. Vi behöver inte reklamaffischer, vi har egna kameror. Jag vill gärna ha tips på vad som finns i affärerna nu när våren knackar på dörren. Jag har sett mycket marint och randigt och älskar det. Facebook är ett forum där vi är vana att dela med oss av bilder och tips, varför inte inspirera andra om det är något köp vi är extra nöjda med?

Läs mer om Alla kan vara modell på Något smart.