IMG_E4044

Jag har en mapp på Instagram som heter Böcker. Där sparar jag ner alla bra boktips jag snubblar över. Härom dagen var det så dags att göra en beställning och nu är jag näst intill redo för sommaren känns det som!

The Power

Maja på Pocket shop är alldeles till sig över The Power! ”Alltså hur nervkittlande och spännande kan en bok bli?! Alderman suddar ut gränsen mellan utsatthet och maktbegär, utopi och dystopi, ”manligt” och ”kvinnligt” och fram träder mänsklighetens behov av hämnd och makt. En provocerande och galet bra bok du måste läsa.”

The Underground Railroad

Enligt Levan är The Underground Railroad en av de bästa böckerna han har läst på över ett årtionde. Det säger mycket!

Fahrenheit 451

Karin tipsar om Fahrenheit 451. ”Blev nyfiken då nån sa/skrev att den här boken är ännu mer talande för vår tid än 1984. Håller med!”

IMG_4041

Luke tipsar om My Absolute Darling. ”It’s a majestically-written, terrifying, utterly electric story about an extraordinary teenage girl and her abusive father. Devastating and hopeful. Brutal and beautiful. Read it!”

De fördärvade

Min mamma, mitt livs bästa boktipsare, lånade ut en bok av Karin Slaughter till mig för nån månad sen och jag slogs av att den hade ett så tydligt feministiskt perspektiv. Oerhört upplyftande. Inte desto mindre bestiala mord för det!

Låt oss hoppas på det bästa

Det är knappt att jag kommer klara av att läsa om hur Carolina tog sig igenom sorgen när hennes man dog, men jag misstänker att när jag väl har börjat kommer jag inte kunna lägga ifrån mig den. Jag saknar dig Ulrika. Kom hem nu Stefan. Jag börjar med den här.