How to Create a Vegan World

När jag jobbade på Pocket shop var nästan alla vegetarianer. Det innebar att det serverades vego på alla gemensamma tillställningar och event, om ingen specifikt bad om något annat. Igår när jag tackade ja till julfesten på mitt nuvarande jobb fanns det inte ens ett alternativ för att kryssa i vegetarisk kost, eller veganskt för den delen. Istället fick jag fylla i att jag har en matallergi.

Jag är allergisk mot att äta djur?

Boken How to Create a Vegan World, som jag precis börjat läsa, handlar om precis det. Hur tar någon enklast steget att äta mer vego? Är det på grund av djuren? Naturen? Eller den egna hälsan? Det sistnämnda är ju ett argument som genom åren använts både för och emot att äta vego. Ett av svaren är att de flesta människor äter djur för att de flesta människor äter djur. Därför tänker jag att just arbetsplatsen är ett utmärkt ställe att börja på, särskilt då vi redan kommit igång med köttfria måndagar.

Företags fingerspetskänsla gällande service

En sak till bara!

Jag tycker att det är så intressant att följa hur företag följer upp vår gemensamma kommunikation. När jag hörde av mig till min nya telefonoperatör skickade de sms efteråt och bad mig uppskatta hur jag upplevde servicen. När jag sa upp min gamla telefonoperatör fanns det ingen hejd på floden av mail i min inkorg som undrade varför jag bytte operatör – trots att jag redan vid uppsägningen via telefon angett en anledning, som noterades. Den typen av ”service” dokumenteras dock inte.

När Bokus i veckan skickade ut boken ovan som jag beställde den 16 september, lagom till min födelsedag i slutet av september, så har de totalt varit i kontakt med mig vid två tillfällen. Första gången en månad efter beställningen (för att säga att den skulle bli försenad, vilket jag redan misstänkte vid det laget) och sen igen i mitten av förra veckan då de hälsade att den var på väg, efter en och en halv månad.

På en skala från 1 till 10 ger jag den servicen 2, så har vi det noterat, då de ypperligt skulle kunna förbättra den kommunikationen. Länken ovan leder därmed till Adlibris, för dig som blir nyfiken. Själv ser jag verkligen fram emot att, ett år äldre än när jag beställde den, fortsätta läsa!