Manhattan skyline helalf.se

Det är en overklig känsla att vara i New York igen! Resan gick bra och hjärtat hittar även om hjärnan är lite seg av jetlagen.

Vårt hotell helalf.se

Direkt efter att ha vi checkat in på hotellet – och bytt om till sommarkläder – tog vi tunnelbanan upp till Washington Square Park för att gå till Red Bamboo.

Red Bamboo helalf.se

Det är en kär tradition för mig som jag har haft de senaste sju gångerna jag besökt städernas stad.

Red Bamboo helalf.se

Har du aldrig varit där måste du gå dit!

Tigerjacka helalf.se

När man glider omkring på stan, mitt i natten svensk tid, är det skönt att bara titta och klämma, utan att shoppa. Gillade den här tigern inne på Urban Outfitters på Broadway.

Bully helalf.se

Gillar även att Trump dyker upp lite här och där.

Williamsburg bridge helalf.se

Lördagen började med att vi somnade om vilket gjorde underverk för kroppen. Var ändå uppe kvart över sex och stack till Williamsburg bridge för att se på soluppgången.

Krigaren helalf.se

Passade på att ta lite yogabilder i det fantastiska ljuset.

Chinatown helalf.se

Chinatown har en speciell odör på morgonen när alla sopor från fisk- och fruktförsäljarna värms upp av högsommarvärmen.

Chinatown helalf.se

Innan vi stack ut googlade vi på vegan bagels och hittade ett härligt café där jag beställde tofuspread, tomater och avokado på en rostad bagel med vallmofrön.

Chinatown helalf.se

Vi bor i Chinatown på grund av läge, läge, läge! Det vita huset som syns ett kvarter bort är vårt hotell. Bra kommunikationer och framförallt nära till mina favoritgator Elizabeth och Orchard.

Flätor helalf.se

Efter att ha duschat flätade jag håret och vi tog på oss sommarkläderna igen för värmen steg till 32 grader i skuggan under dagen (kändes som 38!).

Washington Square Park helalf.se

Promenerade planlöst genom stan och passerade Washington Square Park på väg till By Chloe som jag ville kika på innan vi tog tåget över till Brooklyn.

By Chloe helalf.se

Så vackert! Hade köpt en lemon teacake på Babycakes baraföratt så det fanns inte riktigt rum för mer innan lunch.

Fogwood and Fig helalf.se

Åt en fantastisk Smoky Flirty Burger med Chili Cherry Sauce, avokado och citronsriracha-aioli från Fogwood+Fig på Vegan Shop-up som avrundades med en körsbärschokladpralin och en macarone med smak av rostad kokos.

Dun-Well Dougnuts helalf.se

Eftersom vi bara var en station ifrån Montrose tyckte jag att vi kunde stanna till vid Dun-Well Dougnuts också.

Dun-Well Dougnuts helalf.se

Inget överdrivet, bara en donut var när vi ändå var i krokarna. Sen var det dags att dra vidare till nästa marknad!

Bedford Avenue helalf.se

Älskar att gå uppför trappan till Bedford Avenue!

Trumpman helalf.se

Trump var också där!

Market helalf.se

På väg till Smorgasburg stannade vi till vid Artists & Fleas i Brooklyn som är ett hett tips om du vill ha en keps med Drake på eller ett halsband gjort av dockögon. Mycket vintage klänningar också!

Hardcore helalf.se

Bläddrabläddra.

Smorgasburg helalf.se

När vi kom till Smorgasburg insåg vi att vi fortfarande var mätta, doh! Handlade en watermelonade, behövdes i värmen!

Little Italy helalf.se

När vi kom tillbaka till Manhattan regnade det i några minuter, skönt! Promenerade hem genom Little Italy för att ta en tupplur på hotellet innan middagen. Notera grönskan på rooftopen!

Empire State Building helalf.se

Strax efter sex (midnatt svensk tid) åkte vi upp till Herald Square och korsade Manhattan på väg till foodcourten The Pennsy vid Madison Sqaure Garden.

Cinammon Snail helalf.se

Utöver sin foodtruck har Cinnamon Snail även en restaurang vilket vi är mycket glada för! Jag tog deras specialitet lemongrass 5 spice seitan med currycashews, szechuan chilisås, ruccola och wasabimayo. Så smakrik och god!

Ivy Park helalf.se

Kikade in på Footlocker på 34:e gatan på hemvägen och noterade att jag ska tillbaka dit vid tillfälle och klämma på alla Ivy Park-plaggen som jag suktat efter så länge.

Staden som aldrig sover vaknar nu till femtonårsdagen av 11 september. Vi ska äta frukost och åka ner till Ground Zero. Morgonen bjuder på moln men solen är på väg. Har skärmdumpat alla restauranger vi vill besöka, hoppas att vi hinner.

Mer från vår resa dyker upp här på bloggen och på Instagram såklart. Ses!